Wat is BIK ?

Kunst- en cultuureducatie krijgen binnen het basisonderwijs steeds meer een eigen vaste plek. U bent wellicht op zoek naar effectieve manieren om kinderen enthousiast te maken en te houden voor kunst en cultuur. Kunstenaars die de opleiding 'Beroepskunstenaars in de Klas' (bik) hebben gevolgd, kunnen u daar bij helpen.

Bik’ers zijn kunstenaars met een bijscholing op het gebied van het onderwijs en projectmatig werken. Zij kunnen samen met de school ideeën die op school leven verder ontwikkelen tot concrete kunstprojecten. Kunstenaars kunnen en durven dingen anders aan te pakken. Bik-projecten hebben een duidelijk begin en eind en resulteren meestal in een presentatie, een voorstelling of een tentoonstelling.

De bik-kunstenaar heeft een bik-certificaat en kan projectmatig op scholen werken. Een bik-certificaat is geen lesbevoegdheid en de kunstenaar zal daarom werken onder verantwoordelijkheid van een groepsleerkracht. Dit is belangrijk: voor de kunstenaar, maar ook voor de leerkracht die op deze manier deelgenoot wordt van de ervaring. Het bik-project krijgt zo een breder effect in de klas. Het is van belang om uw wensen uitgebreid voor te bespreken met de bik-kunstenaar.

Voor meer informatie en het gehele aanbod van workshops bekijk de nieuwe website FLOATING KIDS.  

mfx 4.jpg
beyond green 1.jpg
tijdfestivaladm02.jpg
mijn kamer 08.jpg
09 magic ocean.jpg