biography drive-in expo dutch

Drive-in Expo Floating Media                                               

Sinds kort is Rachel de Boer een nieuw project gestart: De Drive-in Expo, Floating Media. Met haar groen witte VW bus rijd ze rond en stopt op leuke en interessante plekken om haar tentoonstelling te tonen. In en om haar busje is haar werk te zien in de vorm van mini prints van haar (video) werk en animaties. En plaats kunst objecten naast haar bus. Ze had haar vaste plek op het Blijburg strand op Yburg, als de Blijburg Galerie. Zo brengt ze de kunst naar je toe, zelfs op het strand tussen het zand.
En voor een klein prijsje kun je dan al een echte "Rachel De Boer" kopen......

Multimedia kunstenares Rachel de Boer is tijdens haar studie aan de Rietveld Academie al begonnen met het live vertonen van haar videowerken en computeranimaties. Zij was een  pionier in de Amsterdamse VJ scène, die van start ging in de nachtclub de MAZZO in 1992/93. Zij zat in het VJ collectief EYEGASM met onderanderen Gabriel Kousbroek.
Ze studeerde af op de afdeling Audiovisueel met video-en computerwerk, en bracht haar stage door op VPRO Digitaal, en maakte een animatie programma voor Villa Achterwerk. Tijdens haar studie op de Rijksacademie verhuisde haar werkgebied naar Oostenrijk, Duitsland en de Verenigde Staten. Dit met name door de samenwerking met de Oostenrijkse componist en geluidskunstenaar Sam Auinger. Zij woonde in de stad Berlijn van 1997 tot 2000.
Haar werk als VJ ontwikkelde zich in het maken van grote interactieve videodecors voor verschillende theater-en televisie producties, waaronder Zomergasten voor de VPRO. Ze werkte ook nauw samen met verschillende Choreografen en theatermakers in Europa om voor hen grote live videodecors te ontwerpen.
Sinds een paar jaar zijn haar videodecors meer ruimtelijker geworden, en worden er driedimensionale objecten toegevoegd aan de video-projecties.
Naast haar werk als VJ en videodecor-ontwerpster is zij zelfstandig kunstenaar gebleven en exposeerde zij haar videoinstallaties en computerprints in verschillende galeries in Nederland en Europa.


Wil je meer weten over Rachel en haar werk bekijk dan haar website www.floatingmedia.nl.

Amsterdam 2005

mfx 5.jpg
windnomaden 2.jpg
heartbreakhotel03.jpg
koffer circus 05.jpg
10 magic ocean.jpg