biography artist

Multimedia-kunstenares Rachel de Boer was op de Rietveldacademie en de Rijksacademie een van de pioniers die ging werken met video en computers. Daarnaast was zij een van de eerste VJ's van Nederland. Zij heeft vele live videoperformances gedaan in Europa en de VS, in samenwerking met musici, acteurs, dansers en DJ.’s. Naast haar werk als VJ ontwikkelde zich in het maken van grote interactieve videodecors voor dans, theater-en televisie producties. En exposeert zij ook haar autonoom werk op diverse plekken en in galeries.

Het werk van Rachel kan omschreven worden als "minimalistisch". Het karakteriseert zich door een versimpeling; een minimalisering van gegevens. Het is strak en grafisch, stil, leeg, duidelijk en minimaal. Met weinig informatie zet ze een heel sterk en duidelijk beeld neer. Rachel communiceert met haar publiek in haar eigen moderne symbolentaal, zowel tijdens het exposeren van videowerken en installaties als tijdens het live VJ’en.

Rachel gebruikt verschillende media en technieken in haar werk: installaties, objecten, werk op papier, videokunst en computertechnieken etc.

Lees meer: biography artist

lichtclub 01.jpg
accidental monday 3.jpg
gogbot 2013.03.jpg
schimmenspel 02.jpg
03 magic ocean.jpg