BIK'er Rachel De Boer

Kunstenaar en BIK'er Rachel de Boer houdt van nieuwe en oude media en van multidisciplinair werken, dus met computers en video-technieken, maar ook met schaar en papier. Heerlijk samen aan het werk gaan en met heel veel plezier samenwerken aan één groot gezamenlijk eindproduct. Veel experimenteren en onderzoeken en op een speelse wijze nieuwe dingen leren. Vooral met materialen die altijd voor handen zijn en/of goedkoop in aanschaf zijn. Ontdek de liefde van het maken, het werken met je handen én je hoofd. Via mijn enthousiasme en uitgebreide werk-ervaring in het vakgebied geef ik mijn expertise en liefde voor de kunsten door aan de kinderen. Ik maak daarnaast ook projecten op maat, naar wens van de school.

Voor meer informatie en het gehele aanbod van workshops bekijk de nieuwe website FLOATING KIDS.       

Ik ben beeldend kunstenaar en een VJ (video jockey), ik maak visuals, video's, (computer) animaties en computer graphics. Maar ook interactieve live video decors, voor dans, opera, tv, symposia en theater. Veelal werk ik in opdracht maar ik ben ook werkzaam als autonoom kunstenaar. En exposeer ik mijn werk in diverse galeries in Nederland. De laatste tijd waren dat voornamelijk tekeningen of werk dat zich uitvan tekenen vorm gaf. Daarnaast gaf ik de les op de Rietveld Academie op de afdeling Audiovisueel.
Ik ben in juni 2009 afgestudeerd aan de BIK opleiding. Ik ben dus nu zo'n 3,5 jaar als BIKKER bezig. Ik heb mijn BIK stages met veel succes doorlopen. Nu ben ik betrokken als workshop kunstenaar onder anderen bij Noordjes Kinderkunst in Amsterdam Noord, De Vrijstaat in Utrecht, Stichting Kunstgrens en Stichting MeeMaken. In de zomer-maanden werk ik met kinderen op diverse buiten-festivals met de “drive-in expo” locatie bus. In oktober 2010 heb ik voor Cinekid Festival een workshop ontwikkeld voor het medialab, de interactieve installatie OP KAMERS. Ook voor het 2Turvenhoog Festival in Almere heb ik een interactieve installatie ontwikkeld. En heb hiervoor een audiovisueel project bedacht voor kleuters en peuter; 'DE TUIN' Een animatie en VJ workshop voor de allerkleinste.

Sinds 2011 volg ik bij het Amstelveens poppen theater een opleiding voor poppen en object theater. Veel van mijn BIK workshops hebben betrekking op het maken van mensbeelden (poppen), poppenspel en manipulaties.

Succes workshops:
- de tuin 1/ de tuin 2 (audio visuele workshop)
- op kamers/mijn kamer (interactieve nieuwe media installatie)
- koffer circus (multimedia en audiovisueel theater)
- backlight theater feest/expo (mix media)

 

Zie ook mijn kinderworkshop cv voor meer projecten.
zwemmer 03.jpg
schommel rond 3.jpg
2turvenhoog02.jpg
wereld op zijn kop 02.jpg
02 krakeling.jpg